SLIM-subsidieregeling voor leren en ontwikkelen: Welke projecten komen in aanmerking?

Ben je MKB-ondernemer met personeel? Vind je het belangrijk dat collega’s blijven leren en ontwikkelen? Dan is de SLIM-subsidieregeling interessant. Het doel ervan is het creëren van een leerrijke werkomgeving. Dat is vrij breed te interpreteren. Heb je een specifiek project in gedachten maar weet je niet of het voor subsidie in aanmerking komt? Dan is dit artikel interessant voor jou!

Bij het bepalen van het project is het belangrijk om het doel van de regeling in het achterhoofd te houden, namelijk: ‘Het creëren van een leerrijke werkomgeving voor jouw werknemers’. Zolang de activiteiten van jouw project hiertoe leiden, kom je waarschijnlijk in aanmerking voor de subsidie. Om dit meer concreet te maken, geven we een voorbeeld:

 

Vraag: ‘Een ondernemer wil dat zijn medewerkers een coachingstraject volgen. Is dit subsidiabel?’

Antwoord: ja en nee. Voor opleidingskosten krijg je geen subsidie. Dit zijn namelijk kosten die je maakt voor de uitvoering van het creëren van een leerrijke werkomgeving. Het intern opzetten en ontwikkelen van een coachingstraject vallen dan weer wel onder de regeling. Dit draagt namelijk direct bij aan het creëren van een leerrijke werkomgeving.

 

Waarvoor je wél subsidie kunt krijgen
Andere voorbeelden van projecten waarvoor je subsidie kunt krijgen:

  • Opzetten en implementeren van een kennis- en leerportaal
  • Ontwikkelen van een e-learningprogramma
  • Bedenken en ontwikkelen van een nieuw onderwijsprogramma binnen de organisatie
  • Inschakelen van een externe adviseur om je bedrijf door te laten lichten om een opleidings- en ontwikkelplan te maken
  • Loopbaan- en ontwikkeladviezen voor jouw medewerkers van een loopbaanadviseur.

 

Subsidie aanvragen of meer weten?  
We noemen hierboven maar een paar voorbeelden. Er zijn nog meer mogelijkheden, neem dus gerust contact of als je meer wilt weten over de subsidiekansen. We helpen je graag met vragen over een project dat je al in gedachten hebt, of met het vormgeven van een project. Daarnaast kunnen we ook de daaropvolgende werkzaamheden uit handen nemen, zoals het opstellen van een aanvraag.

SLIM werken aan de ontwikkeling van jouw personeel? Neem dan contact met op via 033-2859242 of stuur een mail naar info@szamen.nl

 

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nieuws direct in je mailbox