Is jouw werknemer bijna 1 jaar ziek? Dan is het tijd voor een uitgebreid evaluatiegesprek.

Gedurende ziekteverzuim zit je regelmatig met je werknemer om de tafel om samen te evalueren. Goed contact houden en afspraken vastleggen is heel belangrijk en draagt bij tot een goede re-integratie. Het is zelfs vanuit de Wet Verbetering Poortwachter verplicht om voordat een medewerker 1 jaar ziek is een Eerstejaars evaluatie te houden en vast te leggen. Wat te bespreken? In dit gesprek neem je samen het verzuim en de re-integratie onder de loep.

  • Hoe het afgelopen jaar is gegaan met de re-integratie.
  • Waar we nu staan. Wat heeft de werknemer nodig?
  • Hoe loopt de opbouw van de reeds ingezette re-integratie
  • Hoe we vanaf hier verder gaan. Pakt de werknemer straks het eigen werk weer op? Is er sprake van structurele werkhervatting in eigen of aangepast werk. Wat is passende arbeid.
  • De financiële en juridische gevolgen. Hoeveel procent loon krijgt de werknemer in het 2e jaar? Wat zegt het bedrijfsreglement en/of de Cao hierover?
  • Wat kunnen de consequenties zijn voor de arbeidsovereenkomst als iemand onverhoopt wel 2 jaar ziek blijft of niet terug kan komen in het eigen werk? Ook al is dat passend gemaakt?
  • Wat houdt een WIA aanvraag in en wanneer wordt deze gedaan? Vertel je werknemer dat de WIA beoordeling die het UWV dan doet, geen garantie is op een WGA/IVA uitkering. Mogelijk krijgt de werknemer een WW-uitkering of zelfs alleen bijstand.

 

Hulp nodig bij de Eerstejaarsevaluatie? We denken graag met je mee over jouw bespreekpunten met een verzuimende  werknemer. Als je wilt, zijn we ook bij het gesprek zodat je niets vergeet en het gesprek op de juiste manier voert. En we helpen je om het vast te leggen in een waterdicht verzuimdossier. Heb je twijfels bij de juistheid van de gevoerde koers? Ook dan ben je bij ons aan het goede adres.

Bel gerust met jouw vragen, we staan je graag bij!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nieuws direct in je mailbox