Veelgestelde vragen
Regelmatig worden er aan ons vragen gesteld waarvan het antwoord voor meerderen interessant is. Deze vragen hebben wij voor jullie verzameld en zo compleet mogelijk beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op.
Veelgestelde vragen
Regelmatig geven we antwoord op vragen die voor meerdere mensen interessant zijn. Deze vragen hebben wij voor jullie verzameld en zo uitgebreid mogelijk beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op.
We bieden keuze uit ruim 100 gevalideerde vragenlijsten en stemmen deze volledig af op jouw organisatie en/of afdelingen. Daarnaast bieden we de volgende fysieke onderzoeken aan:
- Biometrie (weegschaal, vetpercentage, spiermassa, bloeddruk, metabolische leeftijd)
- Bloedonderzoek (glucose- en uitgebreid cholesterolprofiel)
- Longfunctie
- Handknijpkrachtmeting
- Visus onderzoek
- Gehooronderzoek
- ECG
- Urineonderzoek (lever- en nierfunctie)
- Bewegingsonderzoek
- PAGO gevaarlijke stoffen
Ja, een PAGO onderzoek is sinds 2002 wettelijk verplicht voor de werkgever. Arbeid en bepaalde omstandigheden kunnen risico’s voor de gezondheid met zich meebrengen. Hierdoor kunnen werknemers een beroepsziekte oplopen.
Om dit te voorkomen of te beperken ben je als werkgever volgens artikel 18 van de Arbowet verplicht werknemers een periodiek arbeidsgezondheidskundig onderzoek aan te bieden. Daarnaast heb je als werkgever de mogelijkheid om een reder preventief medisch onderzoek aan te bieden.
De frequentie staat niet beschreven in artikel 18 van de Arbowet. Dit dien je te baseren op de gezondheidsrisico’s van het werk en het soort werk dat werknemers doen. Vaak komt dit tijdens de uitvoer van het verplichte RI&E naar voren. Alleen is vastgesteld dat men verplicht is om het onderzoek aan te bieden. In sommige gevallen is de frequentie in een CAO opgenomen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als er bepaalde gezondheidsrisico’s verbonden zijn aan de uitvoer van het werk.
Twee verschillende begrippen die in de praktijk veel met elkaar gemeen hebben. Het voornaamste verschil tussen deze onderzoeken is dat een PMO-onderzoek over het algemeen een breder onderzoek is. Naast gezondheid gerelateerde arbeidsrisico’s geeft het ook een duidelijk beeld van de algehele gezondheid van de medewerker. Niet altijd arbeid gerelateerd, maar wel een belangrijke factor binnen ziekteverzuim.
"De spil zijn tussen (zieke) medewerkers, werkgevers, collega’s, providers en opdrachtgevers geeft mij positieve energie!"
Anke Henken
“Zet mij op een plek waar ik zaken mag regelen en coördineren en ik ben helemaal in mijn kracht. Het ene moment ben ik bezig met een offerte maken van een interventie, ondertussen komt er een telefoontje binnen over de planning van de bedrijfsarts en in mijn ooghoek zie ik een coach binnen komen waar ik een afspraak mee heb voor een eventuele samenwerking. De spil zijn tussen (zieke) medewerkers, werkgevers, collega’s, providers en opdrachtgevers geeft mij positieve energie.”