(Thuiswerk)dag van de privacy

Donderdag 28 januari is het de dag van de privacy. Voor organisaties is deze dag bedoeld als aansporing om persoonsgegevens beter te beschermen. Op kantoor had je het goed ingeregeld, maar werkt dit thuis ook zo?  

Alle privacygevoelige informatie of persoonsgegevens die je eerst op kantoor verwerkte, ziet de medewerker nu thuis in. Hoe kun je AVG-proof thuiswerken? En hoe kun je als werkgever hierin faciliteren? 
 
Een aantal tips 

  • Schaf een laptop voor de zaak en een laptop voor privé aan. Je staat er versteld van hoeveel informatie er in je laptop blijft opgeslagen. Denk aan bijvoorbeeld downloads. Als werkgever ben je overigens niet verplicht om dit zelf aan te schaffen voor een medewerker. Wel is het je verantwoordelijkheid dat jouw medewerker de juiste middelen heeft. 
  • Check met je IT partner de beveiligingsmaatregelen. Heeft je medewerker al een 2-factor authenticatie ingesteld op de telefoon en/of laptop? Zorg voor een veilig Wifi-netwerk. 
  • Zorg ervoor dat je medewerkers zoveel mogelijk kunnen werken in een ruimte waar ze alleen werken. Een dossier bespreken aan de keukentafel met kinderen om je heen is niet zo ‘veilig’.   
  • Maak afspraken over geprinte documenten. Soms is het nodig een printje te hebben voor het werk, maar wat als de noodzaak verdwijnt? Gaat het dan mee met oud-papier? 
  • Let op met video-calls. Denk daarbij vooral aan de mogelijkheid ‘Scherm delen’. Zet zo min mogelijk schermen open, zodat je niet het verkeerde scherm kunt delen. Let daarnaast ook op wat je via de camera laat zien.  
  • Spreek medewerkers vaker bewust toe over omgaan met vertrouwelijke informatie of het opschonen van gegevens, ook thuis. Ondanks dat je op verschillende plekken werkt, doe je dit ook echt samen! 

In het personeelshandboek of thuiswerkprotocol staat vaak iets opgenomen over het omgaan met privacygevoelige informatie. Hoe kun je als werkgever ervoor zorgen dat jouw medewerkers ook thuis AVG-proof werken? Vraag eens aan hen hoe veilig zij thuiswerken.

Wil je meer informatie ontvangen? Bel of mail ons gerust! 

gerelateerde berichten